googleplus facebook

Word eenvoudig gevonden door ouders

Voor u is het belangrijk dat u regelmatig nieuwe klanten krijgt. De gastoudermarktplaats van De Gastoudercentrale is hier uitermate voor geschikt. Het is dé ontmoetingsplaats voor ouders die opvang zoeken en gastouders die opvang aanbieden.

Uw gastoudermarktplaats

Op de gastoudermarktplaats presenteert u uzelf als gastouder. U plaatst uw beschikbare opvangdagen online om meer inkomsten te verwerven. Met een kleine inspanning staat u al geregistreerd.

Ouders die opvang zoeken voor hun kind, vinden op onze marktplaats snel en gemakkelijk een gastouder in de buurt. Op basis van uw advertentie komt de ouder eenvoudig via uw gastouderbureau met u in contact.

maps
veilige thuisbasis

Gastouder worden

Als gastouder bent u heel flexibel. U bepaalt uw eigen werktijden en het is ook nog eens goed te combineren met uw gezinssituatie. Met de juiste capaciteiten kunt ook ú als gastouder aan de slag.

Bent u zorgzaam, betrokken en gemotiveerd en werkt u graag met kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar, dan is dit alvast een goed begin. Voor u is ieder kind uniek! U zorgt voor ze, stimuleert ze bij hun ontwikkeling en onderneemt passende activiteiten. Juist uit het opbouwen van die band, haalt u uw voldoening.

Tijdens de opvang behoort een kind helemaal zichzelf te kunnen zijn. U heeft daarom de verantwoordelijke taak een vertrouwde en veilige basis te bieden. Ouders bieden immers hun kostbaarste bezit aan u toe.

Lees meer over het starten als gastouder

Hoe werkt gastouderopvang?

Het opvangen van kinderen bij een gastouder verloopt altijd via een geregistreerd gastouderbureau. Samen met hen geeft u invulling aan uw gastouderschap. Zij bewaken bijvoorbeeld de kwaliteit van de opvang, zoeken oppasgezinnen en verzorgen intake- en koppelingsgesprekken. Vanaf het moment waarop u besluit gastouder te worden tot het moment dat u stopt, het gastouderbureau ondersteunt u altijd.

U heeft hierbij de vrijheid om uw eigen aanbod te bepalen. Zo stelt u vast op welke dagen en tijden u beschikbaar wilt zijn, welke leeftijdscategorie de kinderen mogen hebben, maar ook of u in uw eigen huis of bij de ouder thuis opvang wilt verzorgen. Uiteraard dient de opvanglocatie dan ook veilig en hygiënisch te zijn, zodat de oppaskinderen tijdens de opvang zorgeloos kunnen spelen en op ontdekkingstocht kunnen gaan.

Lees meer over het opvangen van kinderen

clipboard

Een rekenvoorbeeld:

U werkt 3 dagen per week als gastouder en zorgt voor 3 kinderen. U heeft per jaar 4 weken vakantie. Kind 1 komt 30 uur per week, kind 2 en 3 komen 25 uur per week. Voor alle kinderen krijgt u €6,00  per opvanguur.

Per week maakt u 30 uur + 25 uur + 25 uur = 80 opvanguren.

Per week verdient u bruto 80 x € 6,00 = € 480,-.

Per jaar zijn de bruto inkomsten € 23.040,-. Per maand is dat gemiddeld € 1.920,-.

Inkomsten gastouderopvang

Als gastouder bent u een zelfstandige. Dat betekent dat u veel vrijheid heeft, maar ook dat u zelf verantwoordelijk bent voor uw inkomen. Uw inkomsten zijn afhankelijk van het aantal uren dat u werkt, maar ook van het uurtarief dat u vraagt. U bent vrij dit tarief zelf vast te stellen, maar het is aan te raden dit in overleg met uw gastouderbureau te doen. Zij hebben meer inzicht in de tarieven die in uw buurt gangbaar zijn. 

U dient er rekening mee te houden dat u nog wel belastingen en premies over uw inkomsten moet afdragen. Als u een goede administratie voert, komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. Met het bijhouden van een onderbouwde onkostenadministratie, kunt u veel geld besparen. Voor sommige gastouders is het zelfs financieel aantrekkelijk om fiscaal zelfstandig gastouder te worden.

Lees meer over fiscaal zelfstandig gastouder

Waarom De Gastoudercentrale?

Verschillende zelfstandige gastouderbureaus zijn bij ons aangesloten. Zij maken gebruik van de dienstverlening die wij aanbieden. Bij deze bureaus bent u verzekerd van kwalitatief goede ondersteuning. Zij werken op een betrouwbare, professionele en persoonlijke manier. Een goede samenwerking met uw gastouderbureau levert u beiden veel op.

Voor een complete dienstverlening werkt uw gastouderbureau met ons samen.

  • Ouders komen eenvoudig met u in contact via de gastoudermarktplaats.
  • Uw betalingen verlopen veilig en snel via Stichting Derdengelden Gastouderopvang.
  • Bij wanbetaling bent u verzekerd van herinnerings-, aanmanings- en incassotrajecten.
  • Wij ondersteunen u bij het verwerven van meer inkomsten uit gastouderopvang.
  • U heeft in Opvangapp een duidelijke en transparante administratie.
  • Tijdens uw werkzaamheden bent u extra aanvullend verzekerd.
  • Wij zijn uw vraagbaak over gastouderopvang.

Lees meer over samenwerken met De Gastoudercentrale

Zoekt u een gastouderbureau dat u optimaal kan ondersteunen?