googleplus facebook

Waarom De Gastoudercentrale?

Voor een complete dienstverlening werkt uw gastouderbureau met ons samen.

icon_rekenmachine-01

Veilig betalen en uitbetaald worden

Om zoveel mogelijk fraude uit te bannen, heeft de overheid bij gastouderopvang de kassiersfunctie verplicht gesteld. Dit houdt in dat de vraagouder de kassier betaalt en daarna de gastouder uitbetaald kan worden. De Gastoudercentrale voert deze kassiersfunctie voor de aangesloten gastouderbureaus uit.

De Gastoudercentrale verwerkt alle betalingen via een rekening bij Stichting Derdengelden Gastouderopvang. Zo kunnen uw betalingen geen onderdeel worden van een eventueel kastekort/faillissement bij uw gastouderbureau. Uw betalingen komen hierdoor altijd op de juiste plek terecht, namelijk bij u!

In Opvangapp, hét online administratiesysteem van De Gastoudercentrale, kunt u online uw betalingen inzien en volgen. Hierdoor bent u verzekerd van een transparante en duidelijke administratie.

Dagelijks besteedt De Gastoudercentrale aandacht aan het binnenkrijgen van betalingen. Denk hierbij aan het incasseren van facturen, het versturen van herinneringen en het inschakelen van de deurwaarder. Het is voor u belangrijk dat dit met zorg gebeurt. Alleen dan bent u er zeker van dat er alles aan gedaan wordt om uw opvangdiensten ook daadwerkelijk uitbetaald te krijgen.

Uw administratie overal en altijd inzichtelijk

Uit ervaring weten we dat u maximale inkomsten uit gastouderopvang krijgt wanneer uw gastouderadministratie goed op orde is. Om u veel werk uit handen te nemen, stelt De Gastouderadministratie aan elke gastouder een eigen online administratie beschikbaar. Overal en altijd zijn uw facturen, betalingen, registraties en contracten in Opvangapp inzichtelijk.

Voor uw oppaskinderen registreert u in een handomdraai de opvanguren, waarna het gastouderbureau de facturatie voor u in orde maakt. Daarnaast kunt u de gemaakte onkosten eenvoudig zelf invoeren in het onkostenformulier. Aan het einde van het jaar heeft u hierdoor direct de aftrekbare kosten gespecificeerd voor uw belastingaangifte. Deze gegevens gebruikt u samen met de gedetailleerde jaaropgave voor de aangifte van uw inkomstenbelasting, waardoor u minder belasting betaalt. De Gastoudercentrale biedt u hiermee een slim instrument om meer inkomen uit uw opvang te halen.

In Opvangapp heeft u een duidelijke administratie, waarin uw inkomsten en uitgaven op een heldere wijze zijn opgenomen. De Gastoudercentrale neemt met de gastouderadministratie een zorg bij u weg, verlaagt uw kosten voor de boekhouder en ondersteunt u bij het verwerven van maximale netto inkomsten uit gastouderopvang.

Lees hier meer over fiscaal zelfstandig gastouder.

inzichtelijke-administratie-04
familie-klein-03

Garandeer veilige en verzekerde opvang voor uw oppaskinderen

Het opvangen van kinderen gaat ook gepaard met risico’s. Veel van deze risico’s worden afgevangen in de risico-inventarisatie. Toch gebeurt er wel eens een ongelukje. Veel mensen hebben daarom een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP). Omdat u tijdens uw werk als gastouder ook risico’s loopt, is een AVP niet altijd dekkend. U bent beroepsmatig aan het werk en u heeft daarom een aanvullende aansprakelijkheidsverzekering nodig.

De Gastoudercentrale heeft voor alle gastouders van deelnemende gastouderbureaus een aanvullende collectieve aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering afgesloten. Er kan aanspraak gemaakt worden op deze aanvullende verzekering wanneer de verplichte eigen AVP-verzekering de schade niet dekt. Het eigen risico per schade is €100,-.

De extra dekking van De Gastoudercentrale geeft u een veilig gevoel en u voldoet meteen aan de wettelijke eisen.

Zoekt u een betrouwbaar en deskundig gastouderbureau?