googleplus facebook

Kinderen opvangen

Als gastouder creƫert u graag een eigen opvangplek waarbij rust, regelmaat en geborgenheid centraal staan. Een perfecte match en duidelijk afspraken zijn hierbij van belang.

De juiste klik

Het gastouderbureau helpt u graag bij het vinden van oppaskinderen! Heeft u zelf al een oppasgezin gevonden, dan kan dat natuurlijk ook! Tijdens een kennismakingsgesprek beoordeelt u of u een klik heeft met het geselecteerde gezin. Om de juiste aandacht aan uw oppaskind te geven, maakt u persoonlijke afspraken met de ouder en het gastouderbureau, welke formeel wordt vastgelegd.

Hoeveel kinderen mag u opvangen?

  • Als gastouder mag u maximaal 6 kinderen tegelijk opvangen, inclusief de eigen kinderen onder de 10 jaar;
  • Als gastouder mag u niet meer dan 5 kinderen tegelijk opvangen, als deze kinderen allemaal jonger dan 4 jaar zijn. Dit is inclusief de eigen kinderen tot 4 jaar;
  • U mag maximaal 4 kinderen van 0 en 1 jaar tegelijk opvangen, waarvan maximaal 2 kinderen van 0 jaar. Dit ook inclusief uw eigen kinderen.

Om ervoor te zorgen dat alles naar wens verloopt, vindt er met regelmaat een evaluatie met uw gastouderbureau plaats. Uiteraard kunt u te allen tijde met vragen, opmerkingen en/of opvangwensen bij hen terecht. Hierdoor kunt u uw aandacht op uw oppaskinderen blijven richten.

Lees meer over de voorwaarden voor gastouders