googleplus facebook

Vind de perfecte gastouder voor uw kind

Voor veel ouders is gastouderopvang een uitkomst vanwege de flexibiliteit, maar gastouderopvang biedt veel meer dan dat! In veel gevallen is het zelfs goedkoper dan reguliere kinderopvang!

Wat is gastouderopvang?

Bij gastouderopvang wordt uw kind liefdevol in huis opgevangen. Dit kan bij u thuis of in de woning van de gastouder. Hierdoor bent u gegarandeerd van een veilige en vertrouwde omgeving voor uw kind. Uw kind wordt in een kleine groep opgevangen, waardoor er meer rekening gehouden wordt met zijn/haar wensen en behoeften. Ieder kind krijgt de persoonlijke aandacht die het verdient.

De bij ons aangesloten gastouderbureaus gaan graag voor u op zoek naar een gastouder die aan uw wensen voldoet. Het is immers erg belangrijk dat u een goed gevoel bij deze persoon heeft, zodat u uw kinderen met een gerust hart aan de gastouder toevertrouwt.

familie-03

Wat kost gastouderopvang?

Gastouderopvang is meestal goedkoper dan kinderdagopvang of buitenschoolse opvang in een kinderopvangcentrum. Wel zijn er veel verschillen in de kosten, omdat veel gastouderbureaus en gastouders een andere prijsstructuur hanteren.

Een gastouder is een zelfstandig ondernemer, die in principe het eigen tarief vaststelt. De meeste gastouders hebben een uurprijs die ligt tussen €5,75 en €7,00 per uur per kind. In aanvulling op deze opvangkosten brengt het gastouderbureau bureaukosten in rekening.

Voor gastouderopvang komt u ook in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Hierdoor zijn de werkelijke kosten vele malen lager.

Lees verder over de kinderopvangtoeslag

Hoe werkt gastouderopvang?

Gastouderopvang is eenvoudig te regelen. De gastouderbureaus die bij ons zijn aangesloten, helpen u graag met het vinden van uw ideale gastouder. Om dit te regelen brengen zij uw wensen en verwachtingen in kaart. Heeft u zelf al een gastouder gevonden, dan kan dit natuurlijk ook!

De gastouder wordt door het gastouderbureau op vele punten beoordeeld, zodat u gegarandeerd bent van een betrouwbare en professionele gastouder die uw kind helpt zich verder te ontwikkelen. Uiteraard dient ook de opvanglocatie veilig en gezond te zijn, zodat uw kind tijdens de opvang zorgeloos kan spelen en op ontdekkingstocht kan gaan.

Tijdens de kennismaking beoordeelt u of u een klik heeft met de geselecteerde gastouder. U maakt persoonlijke afspraken met deze gastouder en het gastouderbureau. Hierna wordt alles vastgelegd in een contract en kan de opvang van start.

Om te blijven zorgen voor kwalitatief goede opvang, vindt er met regelmaat een evaluatie plaats. Uiteraard kunt u te allen tijde met vragen, opmerkingen en/of opvangwensen bij uw gastouderbureau terecht.

Lees meer over de gestelde wettelijke eisen

clipboard

Waarom De Gastoudercentrale?

Voor u is het een hele geruststelling als uw kind wordt opgevangen in een kindvriendelijke omgeving. Het is echter ook belangrijk dat alle wettelijke regels worden nageleefd, zodat u zeker bent van de ontvangen kinderopvangtoeslag.

Bij de aangesloten gastouderbureaus bent u hiervan verzekerd. Zij werken op een betrouwbare, professionele en persoonlijke manier. Uiteraard zorgen zij ervoor dat de opvang optimaal bij u aansluit.

Voor de administratieve afhandeling en de uitvoering van de wettelijke regels werkt uw gastouderbureau samen met ons.

  • U heeft in Opvangapp een duidelijke en transparante administratie.
  • U heeft in Opvangapp altijd inzicht in uw betalingen.
  • Wij zorgen voor de aanlevering van de jaaropgaves bij de Belastingdienst.
  • Uw betalingen verlopen veilig en snel via Stichting Derdengelden Gastouderopvang.
  • Wij zijn uw vraagbaak over gastouderopvang.

Lees verder over De Gastoudercentrale

Ontdek dat gastouderopvang ook bij ú past!