googleplus facebook

Nieuws

 • Kinderopvangtoeslag gastouderopvang omhoog

  img

  19-10-2017

  Gastouderopvang wordt in 2018 weer goedkoper voor ouders. De maximum uurprijzen voor kinderopvang worden geïndexeerd met 2,74%, als het aan demissionair minister Asscher ligt. Dit betekent dat ouders per 1 januari 2018 tot een hoger bedrag kinderopvangtoeslag ontvangen, namelijk tot € 5,91 bij gastouderopvang. Ze ontvangen hierdoor over maximaal 16 cent extra kinderopvangtoeslag.

  Voor kinderdagopvang en buitenschoolse opvang gelden andere tarieven.

 • Naheffingen kinderopvangtoeslag 2014

  img

  13-01-2016

  Veel ouders moeten een hoge naheffing betalen voor de kinderopvangtoeslag van 2014, terwijl deze gegevens zijn gebaseerd op onjuiste of onvolledige informatie. Op basis van de aangeleverde gegevens zijn door de Belastingdienst definitieve berekeningen gemaakt die dus niet correct zijn. Momenteel is het echter nog onduidelijk waar de fout is ontstaan en of deze consequent is gemaakt. De afdeling Toeslagen van de Belastingdienst zegt dat de fout niet bij hun systeem ligt, maar zij kunnen ook niet zien welke eindafrekeningen er fout zijn. Ouders die denken dat er in hun eindafrekening een fout is gemaakt, moeten zodoende zelf actie ondernemen. Op de website van Boink staat duidelijk beschreven hoe men bezwaar kan indienen, zie boink.info.

 • Kinderopvangtoeslag 2016

  img

  21-10-2015

  Werkende ouders ontvangen voor elk kind dat naar de opvang gaat volgend jaar meer kinderopvangtoeslag.

  De maximale uurprijs wordt per 2016 voor gastouderopvang verhoogd naar € 5,52 per uur (in 2015 was dit € 4,48).

  Hierdoor wordt gastouderopvang een stuk goedkoper.

  Voor kinderdagopvang en buitenschoolse opvang gelden andere tarieven.

 • De Gastoudercentrale viert feest!

  img

  20-10-2015

  Wij bestaan dit jaar maar liefst 10 jaar! In 2005 zijn wij gestart met een administratiesysteem voor kinderopvangorganisaties.

  Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot dé betrouwbare partner in gastouderopvang. Reden genoeg om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Onze website is compleet vernieuwd en gastouders hebben een verrassingspakket ontvangen.

  Wij zien er naar uit om nog vele jaren voor u klaar te staan.