googleplus facebook

Nieuws

 • In 2020 maandelijks kinderopvanggegevens aanleveren bij Belastingdienst

  img

  10-12-2019

  Gastouderbureaus leveren kinderopvanggegevens aan bij de Belastingdienst. De meeste bureaus doen dat jaarlijks.

  Overgang naar maandlevering
  Kinderopvangorganisaties worden verplicht maandelijks actuele gegevens over de opvang aan te leveren. De Belastingdienst wil eerder op de hoogte zijn van de afgenomen opvang om het aantal terugbetalingen van kinderopvangtoeslag bij ouders te verminderen. Het doel is ouders sneller en beter te informeren over afwijkingen en mogelijke benodigde wijzigingen op de aangevraagde kinderopvangtoeslag.

  Verandering in gegevenslevering
  De gegevens moeten in de loop van 2020 volgens de nieuwe eisen van de Belastingdienst worden aangeleverd. Gastouderbureaus krijgen vanzelf een uitnodiging om te beginnen met het leveren van de nieuwe bestanden. Zodra een gastouderbureau begint met maandelijks aanleveren van de kinderopvanggegevens, moeten ook de gegevens van alle voorgaande maanden van 2020 meegenomen worden. De gegevens over toeslagjaar 2019 moeten echter nog op de oude manier worden aangeleverd, volgens de oude gegevensset.

  Aanvullende informatie
  Lees voor verdere achtergrondinformatie over de aangekondigde maatregel de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Op deze pagina vindt u ook de verzonden brieven.

  Vragen stellen aan de Gastoudercentrale

 • Het is de Dag van de Gastouder

  img

  19-09-2019

  Gastouders maken elke dag het verschil voor onze kinderen. Eén dag per jaar laten ouders, kinderen, leidinggevenden en anderen hun waardering extra zien. En dat is vandaag: op de Dag van de Gastouder! Daarom staan we er vandaag even extra bij stil hoe bijzonder onze gastouders zijn, bedanken wij hen voor hun goede zorgen en inzet en laten wij hen weten trots op hen te zijn. Dus, lieve gastouders, bij deze!

 • Hogere uurtarieven kinderopvangtoeslag

  img

  13-09-2019

  Ouders ontvangen voor elk kind dat naar de kinderopvang gaat volgend jaar meer kinderopvangtoeslag. Staatssecretaris Van Ark (SZW) heeft in mei het ontwerpbesluit met betrekking tot de kinderopvangtoeslag 2020 ingediend. In dit besluit staat dat het maximum tarief voor gastouderopvang van € 6,15 wordt verhoogd tot € 6,27. Daarnaast worden de inkomensgroepen in de kinderopvangtoeslagtabellen geïndexeerd met 2,35%. Deze verhogingen moeten ervoor zorgen dat de kinderopvangtoeslag in de pas blijft lopen met de loon- en prijsontwikkelingen.