googleplus facebook

Gastouderadministratie

Uit ervaring weten we dat u de maximale inkomsten uit gastouderopvang krijgt wanneer uw gastouderadministratie goed op orde is. Om maximale inkomsten te verwerven, stelt De Gastoudercentrale aan elke gastouder een eigen gastouderadministratie beschikbaar die voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Hierin staan al uw inkomsten en uitgaven van gastouderopvang en kunt u met een fiscale berekening direct berekenen wat u netto verdient.

Misschien vindt u het voeren van een eigen gastouderadministratie moeilijk en weet u niet waar uw administratie volgens de Belastingdienst precies aan moet voldoen. Het is juist daarom dat wij het grootste deel van dit werk al voor u gedaan hebben. Met uw eigen login heeft u direct toegang tot de opvangcontracten, de opvangfacturen en de betalingen. Deze zijn al voor u opgenomen in de gastouderadministratie waardoor uw boekhouder ze niet apart hoeft te administreren. U bespaart zo ook op kosten voor een boekhouder.

Onkosten voor gastouders

U voert uw onkosten voor gastouderopvang gemakkelijk online in naar een overzicht dat u na afloop van het jaar voor de belastingaangifte aan uw boekhouder geeft als onderbouwing van uw bedrijfskosten. De bedrijfskosten verlagen op de belastingaangifte de inkomsten uit gastouderopvang waardoor u lagere premies en belasting gaat betalen. Goed bijhouden en administreren van de onkosten is dan ook belangrijk om hogere netto inkomsten te krijgen uit gastouderopvang. Met de fiscale berekening van De Gastoudercentrale kunt u daarnaast ook zelf berekenen wat u bespaart aan premies en belastingen.

Bekijk hier een overzicht van de mogelijke onkosten voor u als gastouder.

Veiligheid en verzekeringen